Friday 22 April 2016

Μαγειρεύουμε ψωμί, φακές και λαζαράκια - Cooking lesson

Τελευταία μέρα πριν τις διακοπές του Πάσχα και προσπαθώντας να συνδυάσουμε το μάθημα της Γλώσσας  (κεφάλαιο σχετικά με το ψωμί) με το Διεθνές Έτος Οσπρίων, σήμερα ζυμώσαμε και ψήσαμε ψωμί και ελιόψωμο. Επίσης μαγειρέψαμε φακές. Φέραμε και από το σπίτι έτοιμα μαγειρεμένα φασόλια και φάβα και κάναμε ένα νόστιμο, νηστήσιμο και υγιεινό γεύμα με όσπρια όλοι μαζί. Στη μαγειρική βοήθησαν η κ. Λαμπρινή, η κ. Εύη και η κ. Ευαγγελία, γιαγιάδες μαθητών. Για επιδόρπιο τα παιδιά έφτιαξαν τα παραδοσιακά λαζαράκια. Όλα έγιναν πολύ πετυχημένα! Καλό Πάσχα σε όλους!
110720111581 110720111582110720111591 110720111592 110720111597 110720111604 110720111605 110720111613   110720111616 110720111617110720111609 110720111610
Last day of school before Easter Holidays and today we baked two loaves of bread and lentils and special Easter cookies called Lazarakia. Happy Easter!

No comments:

Post a Comment